Sidste år gik Pionerstafetten til Petra Nagel for sit værtsskab på DR3, adm. direktør Adrian Langer for platformen "Splay" for deres evne til at være tro mod sit publikum og ikke mindst producent Nicolai Würtz og "Alle mod en" for deres second platforms.
I år giver de egenhændigt stafetten videre til dem, de synes er dette års pionerer.
I år er det ikke en overraskelse, hvem stafetten går videre til, så festivaldeltagerne på forhånd ved, hvem de kan gå ind og blive inspireret af!
Årets vindere og speakere er:
1) "52 dage som hjemløs" - fotograf Toke Riskjær vil tale om at bruge sig selv og sin personlige historie som afsæt til dokumentaren
Petra skriver om sit valg:
"Jeg har valgt at give PionerStafetten til Toke fra ”52 dage som hjemløs”, fordi jeg elsker ægte fjernsyn med ægte mennesker og ægte problemer. Toke har givet et nyt perspektiv på en gruppe af mennesker, som vi alle sammen kender til, men ikke aner, hvordan i virkeligheden lever. Det gør vi nu. Pionérprisen skal gives til nogle eller noget, som gør noget nyt og andet end vi er vant til. Og det gør Toke. Jeg klapper jeg i hænderne over, at en mand som Toke toner frem på skærmen i bedste sendetid. Han er hverken kendt eller medietrænet, til gengæld har han en historie at fortælle. Jeg hylder at vi giver taletid til mennesker med noget på hjerte."
2) "Lige over grænsen" - producent Kasper Frederik Colding vil tale om idé, finansiering og Distribution - og komme med sit personlige syn på, hvad han mener der vil være nyttigt at tage med videre.
Adrian skriver om sit valg:
"Lige over grænsen fortjener PionerStafetten, fordi serien kombinerer gamle dyder med et nytænkende og moderne take på indholdsskabelse og branding i samspil. Det synes med lethed, at Fleggaard har tilladt stort kreativt frirum, der belønnes af både producent og kreativt bureau i samspil. Samtidig har produktionsformen tilladt, at serien i sin helhed giver lige dele troværdighed (omend scripted) og produktionskvalitet.
Manuskriptet er præcist og sjovt med komik fra en velkendt genre - ikke mindst for Casper C - men formår alligevel at forny sin grundlæggende historie nok til, at det ikke blot bliver en fortsættelse af gamle klassikere (hits)."
3) "Flashback"! - Per Zachariassen vil tale om udvikling af underholdningsprogrammer som "Flashback".
Nicolai skriver:
"At udvikle underholdning er pionérarbejde foran et meget stort publikum. Alene skalaen gør opgaven frygtindgydende - både for produktionsselskab og broadcaster. Og det gør bedriften så meget mere imponerende, når det lykkedes. Derfor vil vi gerne belønne Skylarks og DRs lørdagsunderholdning 'Flashback'. Flashback er et nyt og friskt greb på en velkendt genre. Med kendte gæster i studiet til at genopleve sjove anekdoter var rammen genkendelig, men indholdet satte helt nye standarder for, hvad seerne kan forvente sig af sketches i et underholdningsprogram.
Det var stort tænkt, at sætte skuespillere til at genopføre anekdoterne med gæsternes venner som lydside i en form, som ikke tidligere er set i Danmark. Det lykkedes med ekstremt høj production value. Et flot resultat af en god idé og hårdt arbejde - og en værdig vinder af Pionérprisen."
Anders Agger styrer slagets gang, når vi skal inspireres af branchens absolut frontløbere, dem der turde gå forrest og udvide grænserne for tv-sproget.
Vinderne får en fin statuette af kunstner Leif Sylvester.
22-08-2017 20:42:37 |